Neurodiversiteit


Samen met mijn zakenpartner zat ik in sterrenrestaurant De Librije. ‘Benard, Benard er wordt over je geroddeld,’ vertelde mijn compagnon terwijl hij een feestelijk vegetarisch voorgerecht geserveerd kreeg. Voor mij was dit toen al een groot voorteken. Kennelijk zou er nog meer in de pijplijn zitten.

Succesvol reclamebureau
Inmiddels heb ik een leven vol communicatieplezier achter de rug. Mijn carrière begon als freelance grafisch vormgever. Met groots gemak kon ik opdrachtgevers vinden die mijn talent al snel konden waarderen. Ik ben een echte professional, het gebeurde gewoon. Vooral bij commerciële bedrijven verdiende ik als freelancer zakken met geld, welk uurtarief ik ook voorstelde. Mijn eenmanszaak veranderde in een succesvol reclamebureau met zeven medewerkers. De opdrachten stroomden binnen, want mijn communicatietalent is uitmuntend. Bovendien spreek ik vloeiend Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en natuurlijk Engels. Inmiddels is mijn naam een internationaal begrip geworden met meer dan achtentwintig vestigingen wereldwijd. Sinds onze beursgang in 2013 ben ik nu ook actief als vermogensbeheerder. Ondertussen zijn wij een serieuze partner in het hogere vastgoedsegment. Ongelofelijk, ik moet nog veertig worden en het succes gaat maar door. Steeds weer opnieuw moet ik terugdenken aan die uitspraak van mijn voormalige zakenpartner: ‘Benard, Benard er wordt over je geroddeld.’

Tesla
Laatst reed ik in Amstelveen met mijn Tesla per ongeluk zo’n Canta-automobiel van het fietspad. Het ‘invalidewagentje’ kantelde meteen, en goddank zat er geen hoogbejaarde dame in, maar een Amsterdamse adolescent die al snel het autodeurtje opende. ‘Het valt wel mee meneer,’ is zijn eerste reactie terwijl hij met zijn hand over zijn voorhoofd wrijft. Nadat we zijn rode Canta overend hebben gezet, loopt er een spoor van motorolie over het fietspad. Zelf heb ik die middag als bestuursvoorzitter van onze aandelenvergadering een belangrijke afspraak bij de ING Bank. Maar deze Amsterdamse adolescent heeft mij betoverd met zijn reactie ‘Het valt wel mee meneer’. Helaas krijgen we zijn rode Canta niet meer aan de praat. Even later zit de adolescent als een koning in mijn Tesla. De ING Bank kan de klere krijgen, en de aandelenvergadering ook, en opeens rij ik een andere route. Hij wijst me de weg en bij de Hogeschool van Amsterdam aan de Wibautstraat stapt hij uit. Nogmaals vraag ik hem hoe het nu met hem gaat. ‘Het valt wel mee meneer, maar over u wordt geroddeld. U bent toch die man van vele miljoenen? Alle reden om hier eens te komen kijken.’ Dan stapt hij het Autminds 2023 congres binnen, even later gevolgd door mij.