Bingo!

Kwart over vijf donderdagmiddag, ik besluit toch een magnetron maaltijd te halen bij de Lidl. De lift stopt op de achtste etage, en mede-Flevoflat-bewoonster Neeltje stapt binnen. ‘Ga je ook gezellig naar het buurtrestaurant Archipel?’, vraagt ze uitnodigend.

Even later stap ik het buurtrestaurant binnen, wat een gezelligheid: een groep vlotte dames van onze Nationale Postcode Loterij staan te popelen om de bezoekers van het buurtrestaurant Archipel een onvergetelijke avond te bezorgen. Want met uw deelname aan de Nationale Postcode Loterij sponsend u namelijk ook Resto vanHarte. En de Postcode loterij-dames komen niet met lege handen, want er staat een tafel vol interessante prijzen. Kansspelletjes, een mooie wollen winterdeken, stapels Biodermal zonnecréme en de hoofdprijs: een échte Nationale Postcode Loterij Reiskoffer!

Bingo-cijfer zeven
Tijdens de Broccoli-crèmesoep, vertelt Eva, een medewerkster van deze loterij, dat zij een dagje samen met haar collega’s op project-bezoek zijn. De leukste dag van het jaar, met de finale in buurtrestant Archipel. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht draait Monique enthousiast aan het wiel, de bingo-cijfers dansen als parels in de zon. Zelf moet ik nog twee cijfers goed hebben, misschien heb ik na het hoofdgerecht nog meer geluk. En opnieuw dansen de bingo-cijfers in het buurtrestaurant. Postcode Loterij medewerkster Annelot maakt het kansspel nog extra leuker, door er ook een quiz van te maken. ‘Hoeveel dagen zitten er in één week,’ vraagt ze aan de bezoekers van het buurtrestaurant. ‘Zeven dagen’, antwoordt Neeltje uit de Flevoflat. Als bevestiging van het juiste antwoord laat zij het Bingo-cijfer zeven zien. ‘Hoeveel uren telt een dag?’ ‘Vierentwintig uur’, antwoordt Corry uit de Soembawastraat. En zelf heb ik nu nog maar één goed bingo-cijfer nodig.

Slotakkoord
‘Met welk rugnummer is Johan Cruijff wereldberoemd geworden?’… ‘Uit welke twee bingo-cijfers bestaat het gouden huwelijk?’… Ik voel de opwinding van de finale dichterbij komen. ‘Op welke leeftijd word je officieel volwassen?’ Ik spring een gat in de lucht, bingo! Even later overhandigt Annelot mij de hoofdprijs, een échte Nationale Postcode Loterij Reiskoffer! Nog diezelfde nacht droom ik dat ik samen met Neeltje in het vliegtuig zit naar de Canarische Eilanden. COVID-19 is opeens heel ver weg en daar hebben ze vast ook bingo’s.

Elke donderdagavond bent u welkom in het buurtrestaurant Archipel om samen met buurtbewoners te genieten van een Resto vanHarte maaltijd, hét recept voor een betere buurt! www.restovanharte.nl